Ulaznice za boks meč godine po $3.000 na crnom tržištu

Nikada skuplje

Ulaznice za boks meč godine po $3.000 na crnom tržištu

M. Skaka

Nakon niza odgađanja, boks meč godine, a kako ga mnogi nazivaju i “boks meč stoljeća” održaće se u maju. Floyd Mayweather i Manny Pacquiao potpisali su ugovore, a ljubitelje boksa koji se nadaju sjedištu u dvorani mogle bi dočekati i cijene stoljeća.

Do sada najskuplji boks meč svih vremena bio je onaj između Mayweathera i Canelo Alvareza u Las Vegasu u septembru 2013. godine. Tada je prosječna cijena ulaznice na crnom tržištu iznosila 2887,69 dolara, a za meč sa Pacquiaom o kojem se priča još od 2009. očekuje se i veći iznos. 

Ulaznice za posljednje borbe ova dva boksera, Mayweather sa Maidanom i Pacquiao sa Timothy Bradleyem, išle na crnom tržištu po 1000 dolara što je po svoj prilici donja granica za ova dva boksera. Sada se za meč Mayweather - Pacquiao 2. maja, MGM Granda arena smatra premalom dvoranom za ovako značajnu borbu i to će ulaznice učiniti još skupljim.

Da stvari budu još zanimljivije, sobe u hotelu uz arenu prodale su se u roku od 15 minuta nakon što su bokseri objavili termin borbe. Povećana potražnja podigla je i cijene soba do 615 dolara za noć u vikendu borbe, 1. i 2. maja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.