Ulissiju etapna pobjeda, Dumuolinu roza majica
Foto:EPA

Četvrta etapa Gira d'Italia

Ulissiju etapna pobjeda, Dumuolinu roza majica

S. Bošković

Diego Ulissi (Lampre-Merida) osvojio je četvrtu etapu ovogodišnjeg Gira d'Italia, voženoj između Catanzara i Praia a Marea, dugoj 200 kilometara. 

Ulissi je tijekom čitave etape vodio, a na posljednjem usponu, deset kilometara prije cilja, uspio je pobjeći pratiteljima i osvojiti etapu s vremenom od četiri sata, 46 minute i 51 sekundu. Na drugom mjestu završio je Tom Dumoulin, koji je drugim mjestom na današnjoj etapi ponovno obukao rozu majicu. Treći je završio Steven Kruijswijk. 

U generalnom plasmanu vodi Tom Dumoulin s ukupnim vremenom od 14h i devet sekundi, a iza njega je Bob Jungels s 20 sekundi zaostatka, a treći je današnji pobjednik Diego Ulissi. Od glavnih favorita Trke oko Italije najbolje je plasiran Vincenzo Nibali na šestoj poziciji, koji za vodećim zaostaje 26 sekundi. Alejandro Valverde je sedmi s 31 sekundom zaostatka, dok je Mikel Landa 16. i kasni 47 Dumoulinom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi