Ultimatum za Tysona Furyja
Foto: EPA

Prijeti mu oduzimanje titula

Ultimatum za Tysona Furyja

M. Šljivak

Svjetski prvak u teškoj kategoriji po WBO i WBA verziji Tyson Fury nedavno je po drugi put odgodio odbrane naslova protiv Vladimira Klička.

Nakon što je u novembru prošle godine uspio da pobijedi ukrajinskog borca i tako da završi njegovu dugogodišnju vladavinu, Fury još uvijek nije branio naslove.

Dogovoreni revanši s Kličkom su zbog Furyjevih povreda odgođeni, a sada irskom bokseru prijeti oduzimanje pojaseva.

Organizacija WBO odlučila je da postavi ultimatum Furyju. U narednih 10 dana mora dostaviti papire o povredi ili će mu pojas ove organizacije biti oduzet.

Očekuje se ista reakcija i WBA, a 5. oktobra će se znati konačna odluka ovih organizacija.

Kako stvari stoje, Fury će ostati bez oba pojasa, a organizacije će odlučiti ko će se boriti s Kličkom za šampionski pojas.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi