"Uništiću sve i dolazim po Joshuinu glavu"
Foto: EPA

Wilder poslao poruku

"Uništiću sve i dolazim po Joshuinu glavu"

M. Šljivak

Britanac Anthony Joshua vjerovatno je najtraženiji čovjek u svijetu boksa.

Veliki broj teškaša želi se obračunati sa njim kako bi se dobio najbolji na svijetu u teškoj kategoriji, a prva prijetnja je svakako WBC prvak, Amerikanac Deotnay Wilder.

On je nakon nove pobjede, 39 u karijeri (39-0), otvoreno poručio Joshui da ga želi u ringu i poslao mu je izazov. Navodno su pregovori o borbi već počeli, ali promotor Eddie Hearn Wilderu nudi prvo duel sa Dillianom Whyteom.

"Joshuini navijači su nervozni, drhte, ne mogu spavati zbog onog što ne mogu izbjeći. Američki kralj iz Alabame će doći i uništiti sve što su gradili. Ako im je stalo da se prvo borim protiv Dilliana Whytea, to ću učiniti. Ali, nakon što nokautiram Whytea, dolazim po Joshuinu glavu", poručio je Wilder.

Pored američkog boksera, Joshuu bi rado u ringu vidjeli Joseph Parker i Tyson Fury, ali i Whyte, pa bismo u 2018. godini mogli gledati velike obračune u teškoj kategoriji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi