Uoči puta u Rio de Janeiro govorio o bratu teroristi

Murad otvorio dušu

Uoči puta u Rio de Janeiro govorio o bratu teroristi

E. Škorić

Murad Lahraui je uspješan sportista koji će ići na Olimpijske igre u Rio da Janeiro, a njegov brat Nadžim je terorista.

Murad se sprema za Rio, a njegov brat je ubijao ljude u Parizu, Briselu... Nadžim, koji je čistio u Evropskom parlamentu, pa na aerodromu u Briselu, izveo je terorističke napade.

Brat Murad je u to vrijeme donosio Belgiji medalje na turnirima u tekvondou. 

"Kada mi se ranije u životu nešto ružno dogodilo, svaki put bih to potisnuo i zaboravio. No, ovo je drugačije. Nezamislivo mi je da je moj brat mogao tako nešto da napravi", kaže Murad.

Braća su zajedno rasla u istoj kući u četvrti Šerbek, a otac im je porijeklom iz Maroka. Sinove je vodio u sportske vode, ali Muradov brat je izabrao drugačiji put.

Nadžim, Muradov brat, s 18 godina je odbijao rukovati se sa ženama, nosio je bradicu i odlazio je često u džamiju u Briselu. 

"Nismo se često viđali jer sam stalno bio na treningu, ali susretali smo se kod kuće, a tamo je uvijek bilo razloga za smijeh. Nadžim uopšte nije bio nesretna osoba. Dobro je živio, nije bilo problema", prisjeća se Murad.

Murad pokušava da nastavi svojim putem, pa je osam sedmica nakon terorističkog napada u Briselu osvojio Evropsko prvenstvo u tekvondou. Posvetio ju je porodici

"Mnogo sam razmišljao o postupku svog brata, ali nisam došao do zaključka. Možda nikada niti neću dobiti odgovor na neka pitanja", kaže Murad, te je pirznao da tuguje sa Nadžimom.

"Priznajem, tugovao sam za Nadžimom i još to nisam prebolio. Nisam ljut na Nadžima. To što je učinio je strašno, ali ljutim se na ljude koji su ga na to naveli".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi