Upitan Rio za sportiste SAD?

Zbog virusa

Upitan Rio za sportiste SAD?

D. Vejo

Titulu najuspješnije nacije na proteklim Olimpijskim igrama u Londonu, kada je riječ o broju osvojenih medalja, sportisti Sjedinjenih država možda neće braniti ove godine u Riju. 

Naime, razlog tome je opasan virus Zika, koji munjevitom brzinom hara ne samo po najmnogoljudnijoj zemlji u Južnoj Americi, Brazilu, već i po ostalim krajevima svijeta.

Kako bi preventivno djelovali, Olimpijski komitet SAD-a, svojim sportistima je preporučio da, ukoliko se ne osjećaju dobro ili imaju strah od zaraze  te se iz tog razloga ne osjećaju sigurnim, da ne putuju u Rio. Ukoliko se dogodi ovakav scenario, sama Olimpijada bi izgubila mnogo. 

Sportisti koji su već obezbjedili učešće, bili bi uskraćeni borbe za medalje. Ipak, onim sportistima čiji je to bio san još od malih nogu, imaju dovoljno vremena da razmisle o odlasku na najveći svjetski sportski događaj.

Podsjetimo, Zika je takav oblik virusa koji izaziva veliku groznicu, malaksavost i povišenu temperaturu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi