Upoznajte osnove skokova sa visina s Aminom Kajtaz

Pred takmičenje u Mostaru

Upoznajte osnove skokova sa visina s Aminom Kajtaz

M. Skaka

U 13 sati u subotu, na Starom mostu u Mostaru počinje takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2016. U međuvremenu, bh. olimpijka Amina Kajtaz nas vodi kroz pripreme za subotnji spektakl, i u drugom videu otkriva nekoliko zanimljivih činjenica o cliff divingu.

Najbolji svjetski skakači i skakačice su stigli u Mostar i uskoro počinju sa treninzima za predstojeće takmičenje, a radnici su cijele noći marljivo radili na konstrukciji platformi za skokove. 

Nakon što je u prethodnom videu  predstavila Mostar i Stari most, najbolja bh. plivačica Amina Kajtaz nas u ovom nastavku upoznaje sa osnovama cliff divinga i zanimljivim činjenicama vezanim za ovaj atraktivni, ali i opasni sport.

Elitni svjetski skakači i skakačice na Starom mostu nastupaju već u petak, gdje će u 13h izvesti prve runde takmičarskih skokova. Potom u subotu, također u 13h, slijedi veliko finale takmičenja, na kojem se očekuje veliki broj gledalaca i sjajna atmosfera. Ulaz je besplatan oba dana takmičenja.

Sve informacije i vijesti možete pronaći na www.redbullcliffdiving.com i Facebook stranici takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi