"Upset" ostaje u Schalkeu
Foto: riotgames/flickr

Schalke 04 eSport

"Upset" ostaje u Schalkeu

S. Bošković

Jedan od najboljih mladih ADC-ja u Evropi Elias "Upset" Lipp produžio je ugovor s Schalke04 eSportom na još dvije godine. 

Schalke je uspio da izbori plasman u EU LCS ligu, a od startne petorke samo je "Upset" produžio ugovor, dok nisu poznate sudbine četiri ostala igrača u ovom timu. 

O kvaliteti "Upseta" dovoljno govorno da je jedno vrijeme bio prvi igrač na EU West League of Legends serveru. Pored toga, on je svoju kvalitetu pokazao u EU Challenger Seriesu, te i baraža za ulazak u ELC, te u Schalkeu nisu željeli propustiti priliku da sačuvaju u timu jednog sjajnog igrača. 

Izmjena "Upseta" u Schalkeu je Nikola "Nikola Senpai" Đorđević čija sudbina u ovoj ekipi trenutačno nije poznata. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi