'Usain Bolt ima ponude mnogih fudbalskih klubova'
Foto: EPA

Tvrdi menadžer slavnog sprintera

'Usain Bolt ima ponude mnogih fudbalskih klubova'

Najbrži čovjek na svijetu, jamajčanski sprinter Usain Bolt, je poznat kao veliki ljubitelj fudbala. Bolt će se nakon Svjetskog prvenstva u Londonu oprostiti od atletike, a čini se da je otvoren za ponude fudbalskih klubova koji bi ga željeli vidjeti u svojim redovima.

Bolt je veliki navijač Manchester Uniteda, a iako je šaljivi Bolt izjavio da očekuje Mourinhov poziv, to se vjerovatno neće desiti. Međutim, Boltov menadžer Ricky Simms tvrdi da širom svijeta postoje klubovi koji bi željeli njegovog klijenta vidjeti u svojim redovima i koji su spremni pružiti mu priliku da se okuša u fudbalu.

"Usainu je 30 godina i mogao bi se trkati još neke četiri godine. Mogao je otići i na Olimpijske igre 2020. godine, ali on je postigao sve što se moglo postići", izjavio je Simms, te nastavio:

"Milion je drugih prilika za njega i on je spreman započeti novo poglavlje u svom životu. Fudbal je nešto o čemu je on uvijek pričao. Ako biste njega pitali, rekao bi vam da želi igrati fudbal. Rekao bi vam i da ima ponude desetina klubova koji bi ga željeli dovesti na probu."

"Može li 30-godišnji sprinter igrati u Bundesligi ili Premier ligi? To nije realno. Ali, ako bi imao šest ili devet mjeseci da igra i da se pripremi, mislim da bi mogao igrati na nekom nižem nivou, u engleskoj Ligi 1 ili Ligi 2", dodao je Ricky Simms.

Simms je istakao i da će Bolt nakon Svjetskog prvenstva prisustvovati treninzima Borussije Dortmund. Boltu je želju da trenira s jednom fudbalskom ekipom ispunio izvršni direktor Pume, njegovog sponzora, koji je član i upravnog odbora Borussije Dortmund.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi