Usain Bolt rendgenom odgovorio 'teoretičarima zavjere'
Foto: EPA

Jamajčanski sprinter se oglasio nakon optužbi

Usain Bolt rendgenom odgovorio 'teoretičarima zavjere'

Legendarni jamajčanski sprinter Usain Bolt je okončao svoju atletsku karijeru na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Londonu. Njegov oproštaj od tartan staze sigurno nije bio onakav kakvim ga je zamišljao, legendarni Bolt je doživio povredu zadnje lože u posljednjoj utrci karijere, štafeti 4x100.

Usain Bolt je bio posljednja promjena jamajčanske štafete, ali nije uspio završiti trku već se u bolovima srušio na stazu. Ipak, nedugo nakon utrke mnogi svjetski mediji su počeli sa optužbama.

Mnogi su jedva dočekali da u javnost plasiraju svoje "teorije zavjere", od kojih je Bolta sigurno najviše zaboljela ona da je odglumio povredu jer je znao da neće moći pobijediti.

Sjajnog Jamajčanina su ovakve optužbe očigledno pogodile, pa se odlučio oglasiti na Twitteru i svim skeptičarima dostaviti dokaz - rendgenski snimak povrede.

"Nažalost, imam pukotinu na mišiću lijeve zadnje lože. Biće mi potrebna tri mjeseca rehabilitacije...Obično ne objavljujem svoje medicinske nalaze u javnosti, ali, nažalost, sjeo sam i poslušao ljude koji dovode u pitanje moju povredu", napisao je na svom Twitteru Usain Bolt, te dodao:

"Nikada nisam bio taj koji je varao svoje navijače na bilo koji način i moja jedina želja na Svjetskom prvenstvu je bila da istrčim posljednji put za sve moje navijače...Hvala na neprestanoj podršci."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi