Uspjeh mostarskih karatista na Balkanskom prvenstvu

Nižu dobre rezultate

Uspjeh mostarskih karatista na Balkanskom prvenstvu

M. Maksimović

Članovi Karate kluba Neretva Ivona Ćavar u kategoriji do 68 kilograma i Ivan Klepić u kategoroji više od 84 kilograma, osvojili su bronzane medalje na Balkanskom prvenstvu za seniore u Čačku.

Ćavar je do polufinala bila odlična, prošla je bez problema Srpkinju Jovanu Vulinović s 2:0, potom bivšu klupsku kolegicu reprezentativku Hrvatske, Tinu Marić s 1:0, te Makedonku Angelu Mojsovsku s 4:1. Za ulazak u finale izgubila je od Sanje Cvrkote 1:0, a bronzu je osvojila pobijedivši Makedonku Bojanu Manevu.

Ivan Klepić u prvom kolu eliminisao je Srbina Marka Ristivojevića i Turčina Alperen Dogana sa 1:0. Nakon neriješene borbe na preglasu sudaca, izgubio je od Crnogorca Almira Cecunjanina. 

U Borbi za bronzu Ivan je morao dobiti još dva meča i to Rumunja Roberta Maneu 3:1 i Srbina Dragana Stojilkovića 5:0.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi