Usvojen zakon o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja

Usvojen zakon o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja

A. Beganović

Na današnjoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine usvojen je zakon o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Sjajne vijesti stižu za bosanskohercegovački sport u cjelini. Naime, na sjednici Vlade Federacije BiH usvojen je zakon otpisu dugovanja sportskim kolektivima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

"Na zadovoljstvo svih koji brinu o domaćem sportu, mogu potvrditi da je usvojen Zakon o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja na području Federacije. Period otplate je deset godina, a ono što je posebno važno naglasiti jeste i činjenica da će klubovi koji odmah izvrše obaveze po osnovu kamata, imati pravo i na otpis dugova (30 posto) po osnovu glavnice. Također, Porezna uprava, što je iznimno važno, omogućit će klubovima da lakše dobiju licencu za nastup već u predstojećim evropskim mečevima", za radiosarajevo.ba je istakao Adnan Džindo, predsjednik Radne grupe za izradu Zakona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.