Uvjerljive pobjede Bosne i Hercegovine

Sjedeća odbojka

Uvjerljive pobjede Bosne i Hercegovine

Reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci bez većih problema upisala je dvije pobjede na startu Evropskog prvenstva koje se igra u Poljskoj. Danas je sa 3:0 pala prvo Holandija, a onda i Srbija.

Naši momci takmiče se u okviru grupe B gdje su Holandiju savladali sa 3:0 (25:18, 25:15, 25:11), a onda isti rezultat ponovili i u meču protiv Srbije (25:8, 25:20, 25:13).

Sutra su na redu mečevi protiv domaćina Poljske, te Rusije nakon čega slijedi druga faza takmičenja.

Boje reprezentacije BiH, peterostrikog evropskog prvaka u Poljskoj brane: Sabahudin Delalić (kapiten), Adnan Manko, Asim Medić, Ismet Godinjak, Safet Alibašić, Mirzet Duran, Dževad Hamzić, Ermin Jusufović, Beniz Kadrić, Ejub Mehmedović, Esad Durmišević, Hidajet Jusufović i Nizam Čančar.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti