Užasan pad: Jahačica slomila vrat, a konj uginuo
Foto: Screenshot

Na konjičkoj utrci u Killarneyju

Užasan pad: Jahačica slomila vrat, a konj uginuo

Mlada 21-godišnja jahačica Ana O'Brien je zadobila teške povrede nakon što je tokom utrke u Killarneyju pao njen konj Druids Cross.

U jednom momentu se Druids Cross pokliznuo nakon čega se zajedno sa jahačicom O'Brien nekoliko puta isprevrtao po zemlji, a kada su ljekarske ekipe prišle mjestu pada, ustanovljeno je da su i konj i mlada Ana teško povrijeđeni.

Konj je od zadobijenih povreda uginio, a Ana je prevezena u bolnicu.

Detaljnim pregledima je utvrđeno da je mlada jahačica pretrpila frakturu vratnog pršljenja, te još jednog pršljena u leđnom dijelu kičme. Ustanovljeno je da je zadobila i frakture obje jagodične kosti, a ona će uskoro biti podrvgnuta dodatnim pregledima.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije