Ponos BiH: Nova medalja za odbojkaše!

Finale Paraolimpijskih igara

Ponos BiH: Nova medalja za odbojkaše!

M. Šljivak

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci poražena je u finalu Paraolimpijskih igara od Irana s 3:1, po setovima 25:21, 21:25, 25:18 i 25:15.

Iran je odlično ušao u meč i dominirao je na samom otvaranju utakmice. Poveli su sa 6:0, ali je naša selekcija uspjela da se vrati u meč, pa je nakon minute odmora naš tim smanjio na 9:7.

Ipak, Iranci su potpuno kontrolisali prvi set. Nisu dozvolili eventualni preokret našem timu, koji je uspio u nekoliko navrata doći do minus dva, ali je Iran ipak osvojio prvi set rezultatom 25:21.

Naša selekcija je bolje ušla u drugi set. Servis nam je dobro radio, kao i blok, pa je naš tim na otvaranju imao u više navrata četiri poena prednosti i na tehnički time out se otišlo rezultatom 8:4 u korist naše selekcije.

Potom je prednost bila i na pet poena, Iranci su uspijevali doći na minus dva, ali su naši momči odlično reagovali, te su bez većih preoblema održavali stečenu prednost.

Na kraju je bh. tim osvojio drug set rezultatom 25:21, te je izjednačio rezultat u setovima na 1:1.

Iranci su bolje ušli u treći set. Poveli su sa 6:2, ali je naš tim uspio da se vrati i ubrzo je rezultat bio neriješen, 7:7.

Igralo se potom poen za poen, da bi naš tim poveo prvi put u trećem setu poveo sa 11:10.

Međutim, Iran je zatim preuzeo inicijativu nad susretom i ponovo su stvorili razliku od četiri poena i došli su do vodstva od 16:12.

Do kraja trećeg seta Iran je kontrolisao igru i ovaj dio igre su dobili s 25:18 za vodstvo od 2:1.

Četvrti set počinje bolje za Iran. Svaki napad je išao na 246 centimetara visokog diva Mortezu Mehrzada, koji je bio nezaustavljiv.

Imali su naši protivnici prednost od 8:3, ali bh. selekcija se nije predala. 

Uspjeli smo doći do minus dva, ali više od toga nismo mogli. Iran je uspio da se odvoji, lagano su priveli četvrti set kraju i došli su do osvajanja zlatne medalje.

Paraolimpijske igre, finale:

Iran - BiH 3:1 (25:21, 21:25, 25:18, 25:15)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti