Valujev i Čagaev 30. maja u Helsinkiju
Nikolaj Valuev u meču protiv Ruiza

Uskoro veliki obračun

Valujev i Čagaev 30. maja u Helsinkiju

Konačno je definisan datum velikog bokserskog spektakla, po mnogima, meča decenije. Rus Nikolaj Valuev i Uzbekistanac Ruslan Čagaev ukrstiće rukavice 30. maja u Helsinkiju u borbi za naslov svjetskog prvaka po WBA verziji u teškoj kategoriji.

Poznato da je sjajni udarač iz Uzbekistana u aprilu 2007. došao do naslova prvaka svijeta i to upravo u meču sa 213 cm visokim ruskim divom. Nešto kasnije je sa lakoćom odbranio titulu protiv Matta Skeltona.

No, tada je za Čagaeva sve pošlo naopako. Njegova sljedeća odbrana nije se dogodilo zbog zdravstvenih problema pa mu je status «zamrznut», a za naslov su se borili Valuev i Amerikanac John Ruiz. Rus je osvojio titulu, a zatim je odbranio protiv Evandera Holyfielda.

Prema nekim informacijama, pobjednik meča Vaulev - Čagaev do kraja godine boriće se protiv jednog od braće Kličko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.