Valujev odbranio titulu
Dosta uzbuđenja u ringu

Bokserski spektakl u Cirihu

Valujev odbranio titulu

Ruski div Nikolaj Valujev odbranio je večeras u Cirihu titulu bokserskog prvaka svijeta u WBA verziji nakon što je na poene savladao Amerikanca, 46-godišnjeg Evandera Holyfielda, četverostrukog prvaka svijeta.
Valujev je slavio odlukom sudija. Prvi arbitar meč je bodovao neriješeno (114:114), dok su ostala dva prednost dala aktuelnom prvaku svijeta (116:112, 115:114).
Valujev je mirno čekao svog protivnika svih 12 rundi, dok je Holyfield bio mnogo aktivniji. U nekim trenucima se činilo da će inicijativa Amerikanca uroditi plodom i da će se Rus koji put „zateturati“, ali se to ni ovaj put, kao niti jednom do sada, nije dogodilo.

„Zaslužio sam naslov i mislim da je borba bila dostojna pojasa prvaka svijeta.  Holyfield je veliki bokser i bila mi je čast boriti se sa njim. On je živa legenda“, kratko je nakon meča kazao presretni Valujev.
Američki veteran pokušao je sve kako bi po peti put postao prvak, ali nije uspio. Nakon meča imao je kiseli osmjeh na licu.
“Pokušao sam sve, ali se čini da ni to nije bilo dovoljno. Mislio sam da sam zadao dovoljno udaraca da pobijedim, no sudije nisu tako mislile. Sada idem kući i uzeću dosta odmora, a onda ću odlučiti kako dalje. Nije isključeni da se ponovo vratim“, naglasio je ljubimac navijača u Cirihu koji su zviždukom nagradili novog-starog prvaka svijeta.
Naredni meč Valujeva, sada je to već izvjesno, biće protiv Ruslana Čagajeva koji se može pohvaliti pobjedom nad ruskim divom, a koji se kao aktuelni prvak zbog hepatitisa morao povući.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.