Valverde i dalje vodi
Velverde sve bliže pobjedi

15.etapa je pripala Larsu Boomu

Valverde i dalje vodi

M. Maksimović
Teme:

Današnja 15.etapa, Vuelte protekla je u dominaciji Holanđanina Larsa Booma.Vozač Rabobanka je odlučio pobjeći na drugom od dva uspona, San Geronimu, prvom pratitelju Špancu Davidu Herreru koji je pokušavao ali je u jednom trenetku postao svjestan, da je ovo solo etapa Booma

Boom je slavio u vremenu 4 sata, 12 minuta i 56 sekundi, dok je David Herrero zaostao na drugom mjestu minutu i 36 sekundi.Treće mjesto pripalo je Dominiku Roelsu koji je zaostao za pobjednikom minut i 44 sekundi. Vodeći čovjek Vuelte, Alejandro Valverde, etapu je zaključio na 24.mjestu, dok je Robert Gesink bio šest pozicija slabije podjeljen sa istim vremenom kao i Valverde. U ukupnom poretku Valverde ima 31 sekundu prednosti ispred  Roberta Gesinka, dok je Samuel Sánchez treći.


Rezultati 15.etape:
1.Lars Boom (Ned) Rabobank 4:12.56 
2.David Herrero (Spa) Xacobeo Galicia +1.36 
3.Dominik Roels (Ger) Milram +1.44 
4.Leonardo Duque (Col) Cofidis +2.04 
5.Maxim Iglinsky (Kaz) Astana   
6.Alexandr Kolobnev (Rus) Saxo Bank   
7.Martin Velits (Svk) Milram   
8.Serafín Martínez (Spa) Xacobeo Galicia   
9.Alexander Efimkin (Rus) AG2R La Mondiale   
10.Mathieu Ladagnous (Fra) Française des Jeux +3.23 


Ukupni poredak:
1.Alejandro Valverde (Spa) Caisse d'Epargne 65:08:50 
2.Robert Gesink (Ned) Rabobank +0.31 
3.Samuel Sánchez (Spa) Euskaltel-Euskadi +1.10 
4.Ivan Basso (Ita) Liquigas +1.28 
5.Cadel Evans (Aus) Silence-Lotto +1.51  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti