Valverde prvi put slavio na etapi Gira d'Italia
Foto: EPA

Giro d'Italia 2016

Valverde prvi put slavio na etapi Gira d'Italia

S. Bošković

Šesnaestu etapu ovogodišnjeg Gira d'Italia voženoj između Bressanone i Andala, dugu 132 kilometra, osvojio je Alejandro Valverde. 

Špancu je ovo bila prva pobjeda na Giru u karijeri, a osvojio ju je u uzbudljivom finišu.Na posljednjem usponu ostali su samo Valverde, Kruijswijk i Zakarin.

Ipak, Rus nije mogao pratiti tempo prve dvojice, te je došao na cilj s osam sekundi zaostatke. Valverde i Kruijswijk su ušli u sprint, u kojem je vozač Movistara bio brži, te je slavio s vremenom od dva sata, 58 minuta i 54 sekunde. 

Nakon šesnaest etapa i dalje je vodeći Kruijswijk, koji ima tri minute više od drugoplasiranog Chavesa, te tri minute i 23 sekunde više od trećeg Valverdea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi