Valverdeu etapa, Chavesu vodstvo

Nakon četiri etape Vuelte

Valverdeu etapa, Chavesu vodstvo

Španski biciklist Alejandro Valverde (Movistar) prvi je prošao ciljem 4. etape utrke "Vuelta a Espana", vožene u utorak od Estepone do Vejer de la Frontere u dužini od 209,6 kilometara.

Vuelta se nakon tri dana stigla u rejon grada Cadiza. Nije četvrta etapa bila pretjerano zahtjevna, sve do same završnice, s obzirom da se cilj nalazio na nekih 170 nadmorske visine. Iskusni Alejandro Valverde je uspio u posljednjim metrima završnog uspona biti brži od pobjednika 3. etape Slovaka Petera Sagana (Tinkoff - Saxo). Treći je ciljem prošao Španjolac Dani Moreno (Katusha).

Kolumbijac Esteban Chaves, vozač ekipe Orica GreenEdge je vodeći nakon četiri etape sa pet sekundi prednosti ispred Toma Dumoulina iz Holandije i 15 u odnosu na Irca Nicolasa Rochea

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.