Valverdeu etapa i ukupno vodstvo

Prva brdska etapa na Vuelti

Valverdeu etapa i ukupno vodstvo

Španac Alejandro Valverde, član ekipe Movistar, pobjednik je šeste etape biciklističke utrke po Španjolskoj, popularne Vuelte.

U završnom usponu 168 kilometara duge etape od Benalmadene do Cumbresa Verdesa Valverde je prestigao Britanca Chrisa Frooma (Team Sky) i zemljaka Alberta Contadora (Tinkoff-Saxo). Valverdeu je etapna pobjeda donijela i ukupno vodstvo na utrci. Vodi s 15 sekundi prednosti ispred timskog kolege Kolumbijca Naira Quintane. Contador je treći s 18 sekundi zaostatka, a Froome na četvrtom mjestu
zaostaje 22 sekunde za Valverdeom.

U svojoj bogatoj karijeri Valverde je između ostalog osvojio Vueltu 2009. godine, dok je na Tour de Franceu upisao četiri etapne pobjede.

Rezultati 6. etape Vuelte:
1. Alejandro Valverde (Špa / Movistar) 4:35:27
2. Chris Froome (VB / Team Sky) u vremenu pobjednika
3. Alberto Contador (Špa / Tinkoff - Saxo) u vremenu pobjednika
4. Joaquim Rodriguez (Špa / Katusha) +0:08
5. Nairo Quintana (Kol / Movistar) +0:12....


Ukupni poredak nakon 6. etape:
1. Alejandro Valverde (Spain / Movistar) 22:48:08
2. Nairo Quintana (Colombia / Movistar) +0:15
3. Alberto Contador (Spain / Tinkoff - Saxo) +0:18
4. Chris Froome (Britain / Team Sky) +0:22
5. Esteban Chaves (Colombia / Orica) +0:41....

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.