„Vasino iskustvo mi nije predstavljalo problem“

Savladao favorizovanog „Psihopatu“

„Vasino iskustvo mi nije predstavljalo problem“

Dž. Mrakić

Mladi bosanskohercegovački MMA borac Roberto Soldić sinoć je postao prvak SBC-a u lakoj kategoriji. 

Soldić (6-1), koji se inače takmiči u velter kategoriji, pristao je na borbu s najboljim crnogorskim MMA borcem Vasom Bakočevićem (22-11-1) i nokautom u trećoj rundi meča iznenađujuće osvojio titulu prvaka Serbian Battle Championshipa u lakoj kategoriji.

Rođeni Vitežanin borbu je prihvatio samo dva dana prije održavanja iste, s obzirom da je prvobitni protivnik Leo Zulić otkazao nastup, a nakon najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri za SportSport.ba je istakao kako mu iskustvo crnogorskog „Psihopate“ nije predstavljalo nikakav problem.

„Da li mi je Vasino iskustvo predstavljalo problem? Iskreno, jedini problem mi je predstavljao slomljeni prst na desnoj nozi. Očekivao sam pobjedu i uvijek idem na takav ishod, uvijek ću ostaviti zadnji atom snage u kavezu. Bio je ovo težak meč, ali meč koji sam ja kontrolirao i čitao sve njegove pokušaje. Porazio sam ga udarcem u predjelu jetre, u trećoj rundi meča“, poručio je Soldić u kratkom razgovoru za naš portal.

Soldić je sada na 6-1 omjeru, a pobjeda protiv protiv Bakočevića bila mu je peta pobjeda prekidom u dosadašnjoj karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi