Vaterpolisti Bosne gostovali u Banjaluci

Vaterpolisti Bosne gostovali u Banjaluci

M. Skaka

U svom prvom gostovanju u Banja Luci nakon 1990. godine VK Bosna odigrala je prijateljski susret sa VK Incelom što je nakon dva susreta u Sarajevu ukupno treći trening susret koji su odigrala ova dva kluba.

Vaterpolisti Bosne nastupili su u kombinovanom sastavu, sastavljenom od seniora i juniora svog tima, a priliku su dobili i momci iz kadetske ekipe (1995. godište) koji su praktično zabilježili svoje prve minute u jednoj vaterpolo utakmici.
 
Iako je u trening utakmicama rezultat uvijek u drugom planu, vrijedi spomenuti da je VK Bosna zabilježila pobjedu rezultatom 17:9.
 
Treneri obje ekipe iskoristili su priliku da daju šansu svim raspoloživim igračima i vide sa kakvim igračkim kadrom trenutno raspolažu. Toku utakmice bilo je vidljivo da su Bosnaši fizički i plivački spremniji, što je i razumljivo obzirom da zadnjih sedam mjeseci izuzetno vrijedno i naporno treniraju. Ali bilo je i vidljivo da je pred ovom ekipom još mnogo teškog rada i treninga kako bi svoju formu i nivo vaterpolo igre podigli na jedan pristojan nivo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.