Vaterpolisti Partizana bolji od POŠK-a
foto:google

Pobijedili ali ostali bez Final foura

Vaterpolisti Partizana bolji od POŠK-a

D. Vejo

Završilo se i posljednje 20. kolo Regionalne vaterpolo lige. Vaterpolisti Partizana su na svom bazenu bili bolji od splitskog POŠK-a rezultatom 15:4 po četvrtinama 6:1, 2:2, 3:0 i 3:1. Iako su ostvarili pobjedu, ostali su bez plasmana u Final four.

Planove crno-bijelima poremetila je Mladost, koja je u Zagrebu bila bolja od Radničkog rezultatom 11:7 te je tako kao glavni konkurent za četvrto mjesto, automatski tim Vladimira Vujasinovića izbacila iz utrke za Final four. 

Partizan je u meč ušao veoma silovito. Protivniku su odmah do znanja dali svoje namjere. Sa šest pogodaka u prvoj četvrtini, a jednim primljenim uspostavili su kontrolu nad utakmicom. Mladi centar Rašović pokazao je zbog čega se nalazi na listi osoba od povjerenja slektora reprezentacije Srbije Dejana Savića. Samo u prvoj četvrtini postigao je dva pogotka.

Drugi period odigran je 2:2, gosti su vršili visoki presing za zadnju liniju crno-bijelih. To nije dugo trajalo. Pretposljednja četvrtina ponovo je protekla u znaku domaćina koji je mrežu protivnika zatresao tri puta. Pobjednik je bio na pomolu, ostalo je da se sačeka posljednji period i zvižduk.

Radojević i Subotić uzeli su u posljednjem periodu stvar u svoje ruke pa su tako zajedničkim akcijama postigli još tri pogotka gostima i zaključili meč.

Ovo je prva pobjeda Vladimira Vujasinovića i njegovog tima nakon posta od mjesec i po dana bez dobijene utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi