Vaterpolisti Srbije osvojili Svjetsku ligu

Izborili kartu za Rio

Vaterpolisti Srbije osvojili Svjetsku ligu

E. Škorić

Srbijanska vaterpolska reprezentacija osvojila je Svjetsku ligu i plasirala se na Olimpijske igre.

Srbija je u finalu Svjetske lige u italijanskom Bergamu pobijedila Hrvatsku, koja je dobro počela utakmicu, ali je na kraju poražena sa 9:6.

Prva četvrtina bila je izjednačena. Joković je zabio nakon brzog napada s krila za 1:0, ali je Mandić u zadnjem napadu Srbije pogodio za 1:1.

U drugoj četvrtini Hrvati su bili znatno bolji. Joković je na početku druge dionice pogodio za 2:1, da bi Sandro Skuno povisio na 3:1.

Dušlo Pijetlović smanjuje za Srbiju na 3:2 s igračem više, ali je Hrvatska u završnici prvog dijela preko Vukičevića povela s 4:2.

U nastavku je Srbija bila bolja i raspoloženija, iako je Luka Babić pogodio za 5:3 vodstvo Hrvatske na početku drugog dijela. Do kraja treće dionice su Srbijanci preko Andrije Prlainovića i Dušana Mandića stigli do izjednačenja (5:5).

U zadnjoj četvrtini čak pet golova, četiri u mreži Hrvatske i jedan u mreži Srbije. Orlovi su imali 5:0 seriju, pa su na kraju slavili sa 9:6. Srbija je, pored svega, zaradila i 100 hiljada dolara, dok je Hrvatska dobila 70 hiljada. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.