Vaterpolisti Srbije poraženi od Brazila

Olimpijske igre, vaterpolo

Vaterpolisti Srbije poraženi od Brazila

D. Vejo

Vaterpolisti Srbije su u trećem kolu grupe A OI u Riju poraženi od domaće selekcije Brazila rezultatom 6:5 po četvrtinama je bilo 0:2, 3:1, 2:0 i 1:2.

Delfini su sjajno otvorili meč. Nakon prve četvrtine, razultat je glasio 2:0 u korist selekcije Srbije. A onda, potpuni šok. Pad koncentracije u igri izabranika Dejana Savića uticao je na to da Brazil u drugom periodu napravi rezultat od čak 3:1, čime se prvo poluvrijeme završava neriješenim rezultatom (3:3).

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju domaćini. U trećem periodu, potižu dva pogotka dok Srbija niti jedan, pa tako isti završavaju s 5:3 u svoju korist. Ipak, Delfini se bude u posljednjoj dionici ali ni to nije bilo dovoljno. Postižu dva pogotka dok Brazil jedan, što je bilo dovoljno za trijumf domaće ekipe.

Nakon tri odigrana meča, Srbija ima dva remija i jedan poraz. Delfini će još snage odmjeriti sa Japanom i Australijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi