Velasquez: Tipujem na Werduma

Bivši UFC prvak

Velasquez: Tipujem na Werduma

Cain Velasquez je nakon gubitka pojasa imao priliku da se revanšira Fabriciju Werdumu, ali je zbog povrede morao otkazati nastup protiv brazilskog borca.

U međuvremenu priliku da napadne titulu u teškoj kategoriji dobio je Stipe Miočić, dok je sa druge strane Velasquez dobio novog rivala, Travisa Brownea.

Bivši prvak u teškoj kategoriji ipak ne gubi nadu, te smatra da će nakon neugodne povrede opet se vratiti u sam vrh.

"Bio sam jako tužan kada sam morao otkazati meč sa Werdumom. Jednostavno sam to morao učiniti, osjećao sam jake bolove i nisam bio 100 posto spreman. Priliku je dobio Miočić, što je bio sasvim logičan i opravdan potez", rekao je Velasquez za Combate.com.

Amerikanac meksičkog porijekla ističe da je zadovoljan svojim oporavkom, ali i činjenicom da će uskoro nastupiti na jubilarnom eventu. Takođe, bivši prvak se dotakao i duela između Werduma i Miočića, koji je na programu 14. maja na UFC-u 198.

"U pitanju su dva odlična borca. Ipak, veće šanse dajem Fabriciju. Mislim da je nešto kompletniji, maestralan je u jiu-jitsi, a takođe njegov kick boks je na visokom nivou. Smatram da će dobiti ovu bitku", zaključio je Velasquez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi