Veličanstveni Farah nepobjediv, Blanka srebrena

Veličanstveni Farah nepobjediv, Blanka srebrena

A. Beganović

Ruska atletičarka Maria Kuchina nova je svjetska prvakinja u disciplini skok u vis, srebrenu medalju osvojila je Blanka Vlašić, dok je zlato na 5000 metara osvojio fenomenalni Mohammed Farah.

Maria Kuchina je s preskočenih 2.01 stigla do naslova svjetske prvakinje. Srebrenu medalju osvojila je hrvatska atletičarka Blanka Vlašić, koja je također preskočila 2.01, ali je na visini 1.92 u prvom pokušaju bila neuspješna, pa je zbog toga ostala bez zlata.

Bronzana medalja takođe je otišla u Rusiju, odnosno bronzom se sa preskočenih 2.01 okitila Anna Chicherova. Anna je 2.01 preskočila iz drugog pokušaju i zbog toga je ostala iza Marije i Blanke.

Ana Šimić, mlada atletičarka iz Hrvatske takmičenje je okončala na 9. mjestu zajedno sa Svetlanom Radzivil iz Uzbekistana i Mirelom Demirevom iz Bugarske. Sve tri atletičarke su iz prvih pokušaja preskočile 1.88, da bi na 1.92 bile neuspješne.

Novu zlatnu medalju u trci na 5000 metara osvojio je fenomenalni Mohammed Farah. U sporoj trci Farah je fenomenalnom završnicom "slomio" kenijskog atletičara Caleba Ndiku, koji je osvojio srebrenu medalju, dok se bronzom okitio Hagos Gebrhiwet iz Etiopije.

Farah je 5000 metara istrčao u vremnu 13:50.38, Ndiku je imao vrijeme 13:51.75, a Gebrhiwet 13:52.43.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.