Veličanstveni Ronnie je besmrtan: 12. maksimalni break

Njega ne možete mrziti

Veličanstveni Ronnie je besmrtan: 12. maksimalni break

A. Beganović

Aktuelni svjetski prvak u snookeru, Ronnie "raketa" O'Sullivan sinoć je u Newportu ispisao historiju ovog sporta.

Naime, u posljednjem frameu finalnog meča sa Dingom, kojeg je riješio u svoju korist rezultatom 9:3, Ronnie je napravio maksimalni trocifreni break (147 poena), te je na taj način postao besmrtan.

Do sada su rekord sa po 11 maksimalnih trocifrenih breakova držali Ronnie i Stephen Hendry, a kao nagradu za sjajno ostvarenje u Newportu svjetski prvak je inkasirao 12.000 funti.

Treba dodato da su ljubitelji snookera u Newportu ovacijama ispratili Ronnieja, a atmosfera u dvorani je bila nevjerovatna, odnosno posjećala je na onu kakvu viđamo na fudbalskim terenima. Da bi stvar bila još spektakularnija, veličanstveni Ronnie je posljednju crnu kuglu u rupu ubacio lijevom rukom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.