Velika drama na tribinama Coliseum stadiona u Oaklandu

Pokušaj samoubistva na stadionu

Velika drama na tribinama Coliseum stadiona u Oaklandu

M. Šljivak

Navijač NFL ekipe Oakland Raidersa spasio je život ženi koja je odlučila da skoči s tribina Coliseum stadiona.

Petnaest minuta prije kraja susreta između Raidersa i Titansa, neidentifikovana žena se popela na vrh stadiona, te je skočila.

Jedan od navijača, 61-godišnji bivši marinac, je pokušao uhvatiti ženu, ali je u tom pokušaju doživio teške tjelesne povrede.

Navijač je spriječio njeno samoubistvo, jer je uspio da je uhvati, ali je žena ipak doživjela teške povrede i trenutno je u kritičnom stanju.

"Iskreno, spasio joj je život riskirajući svoj. Mogu to apsolutno potvrditi. Da nije bilo njega bila bi mrtva, On je također doživio teške povrede, ali se očekuje da će preživjeti. Njeno stanje je međutim i dalje jako teško", rekao je lokalni šerif.

Slična scena dogodila se i prošle sedmice na stadionu Buffalo Billsa. Navijač je pokušao da klizi po rubu tribine, ali je pao na drugog navijača, koji je doživio teške povrede glave i vrata. 

Protiv ovog navijača je podignuta optužnica, a doživotno mu je zabranjen pristup na utakmice Billsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.