Velika pobjeda Duranspahića nad Tanom

Iznenadio reprezentativca Hrvatske

Velika pobjeda Duranspahića nad Tanom

M. Šljivak

Značajnu pobjedu na startu stonoteniskog turnira na Prvim evropskim igrama ostvario je bosanskohercegovački igrač Admir Duranspahić. On je u prvom kolu u uzbudljivom meču bio bolji od Kineza koji nastupa za hrvatsku reprezentaciju, Ruivu Tana, sa 4:3 u setovima (9:11, 12:10, 11:13, 11:9, 3:11, 11:1, 11:6).

Tan, koji zauzima 70. mjesto na svjetskoj-rang listi, prije meča bio je favorit za plasman u drugo kolo, no Duranspahić, koji je 212. igrač, bio je bolji protivnik.

"Presretan sam, ovaj osjećaj je poseban. Nosio sam zastavu BiH na otvorenju Igara u Bakuu, a sada sam ostvario prvu pobjedu protiv favorita. Prije meča nisam imao tremu jer nisam imao šta da izgubim, bio sam smiren i vidio sam da bolje stojim od Tana. Ta smirenost i koncentracija donijela mi je trijumf. Igrao sam srcem za BiH i mnogo mi je značila podrška s tribina tokom meča", rekao je Duranspahić.

Bh. reprezentativac kaže da mu je najteže bilo u posljednjem setu, iako je od starta imao prednost od nekoliko poena.

"U ovom sportu sekunde odlučuju. Dovoljan je mali pad koncentracije i svaka prednost može da se izgubi za nekoliko sekundi. Sretan sam i zahvalio bih se selektoru Vladimiru Ivaneku, Olimpijskom komitetu BiH i svim ljudima koji me podržavaju", kazao je 27-godišnji Duranspahić.

Naš predstavnik u Bakuu u drugom kolu igrat će sutra od 17 sati sa Englezom Lijamom Pičfordom (Liam Pitchford) koji zauzima 51. mjesto na svjetskoj rang-listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.