Veliki povratak velikog Bradya
Tom Brady se u velikom stilu vratio na teren ankon jednogodišnje pauze

NFL 1. kolo

Veliki povratak velikog Bradya

Utakmica koja je dugo iščekivana konačno je odigrana. New England Patriotsi su bili bolji od Buffalo Billsa sa 25:24, a Tom Brady je odigrao odličnu utakmicu, imao je dva touchdown dodavanja.

Nakon punih godinu dana najveća zvijezda NFL-a vratila se u velikom stilu. Kao da teška povreda koja ga je odvojila s terena godinu dana nije ostavila traga na Tomove igre. Iako njegovi Patriotsi nisu blistali protiv prosječnih Billsa, on sam može biti zadovoljan povratničkom utakmicom. Dva touchdown dodavanja u posljednje dvije minute utakmice kada su gosti imali pobjedu u rukama posjetila su na igre od prije dvije godine kada je Patriotse odveo do Super Bowla.

Buffalo je poveo 2:58 do kraja prve četvrtine kada je Trent Edwards odlično sa 11 yardi pronašao Shawna Nelsona koji polaže touchdown, a Rian Lindell pretvara za vodstvo Billsa od 7:0.

U drugoj četvrtini su Patriotsi zaigrali puno bolje. Sredinom druge četvrtine Fred Taylor uzima loptu na jednu yardu od end zone Billsa i probija odbranu gostiju za touchdown, a Stephen Gostowski pretvra za izjednačenje. Nepune tri minute kasnije Billsi su ponovo došli do vodstva. Aaron Schobel je ukrao loptu Patriotsima i pretrčao 21 yardu za touchdown, a pretvaranje je ponovo uspješno izveo Rian Lindell za vodstvo gostiju 14:7. Patriotsi su smanjili na isteku prvog poluvremena golom Gostowskog sa 20 yardi i na poluvrijeme se odlazi sa vodstvom Buffala 14:10.

Buffalo je poveća svoju prednost 2:32 do kraja treće dionice kada je Rian Lindell golom sa 40 yardi povisio na 17:10 za Billse.

Stephen Gostowski je svojim trećim golom na utakmici sa 28 yardi početkom posljednje dionice smanjio na 17:13. 5:32 do kraja Billsi su otišli na veliku prednost. Trent Edwards je sa 10 yardi odlično uposlio Freda Jacksona koji polaže touchdown, a Lindell pretvara za 24:13 za Billse i više niko nije vjerovao u povratak Patriotsa, osim Toma Bradya.

Brady je 2:06 do kraja bacio odličan pas sa 18 yardi za Benjamina Watsona koji touchdownom smanjuje na 24:19, a 50 sekundi do kraja utakmice ponovo na scenu stupa isti tandem i donosi pobjedu Patriotsima. Brady je sa 16 yardi pronašao Watsona, a ovaj položio za veliku pobjedu i slavlje domaćih navijača 25:24.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.