Veliki povratak velikog Bradya
Tom Brady se u velikom stilu vratio na teren ankon jednogodišnje pauze

NFL 1. kolo

Veliki povratak velikog Bradya

Piše: H. Ljevo
Utakmica koja je dugo iščekivana konačno je odigrana. New England Patriotsi su bili bolji od Buffalo Billsa sa 25:24, a Tom Brady je odigrao odličnu utakmicu, imao je dva touchdown dodavanja.
Nakon punih godinu dana najveća zvijezda NFL-a vratila se u velikom stilu. Kao da teška povreda koja ga je odvojila s terena godinu dana nije ostavila traga na Tomove igre. Iako njegovi Patriotsi nisu blistali protiv prosječnih Billsa, on sam može biti zadovoljan povratničkom utakmicom. Dva touchdown dodavanja u posljednje dvije minute utakmice kada su gosti imali pobjedu u rukama posjetila su na igre od prije dvije godine kada je Patriotse odveo do Super Bowla.

Buffalo je poveo 2:58 do kraja prve četvrtine kada je Trent Edwards odlično sa 11 yardi pronašao Shawna Nelsona koji polaže touchdown, a Rian Lindell pretvara za vodstvo Billsa od 7:0.

U drugoj četvrtini su Patriotsi zaigrali puno bolje. Sredinom druge četvrtine Fred Taylor uzima loptu na jednu yardu od end zone Billsa i probija odbranu gostiju za touchdown, a Stephen Gostowski pretvra za izjednačenje. Nepune tri minute kasnije Billsi su ponovo došli do vodstva. Aaron Schobel je ukrao loptu Patriotsima i pretrčao 21 yardu za touchdown, a pretvaranje je ponovo uspješno izveo Rian Lindell za vodstvo gostiju 14:7. Patriotsi su smanjili na isteku prvog poluvremena golom Gostowskog sa 20 yardi i na poluvrijeme se odlazi sa vodstvom Buffala 14:10.

Buffalo je poveća svoju prednost 2:32 do kraja treće dionice kada je Rian Lindell golom sa 40 yardi povisio na 17:10 za Billse.

Stephen Gostowski je svojim trećim golom na utakmici sa 28 yardi početkom posljednje dionice smanjio na 17:13. 5:32 do kraja Billsi su otišli na veliku prednost. Trent Edwards je sa 10 yardi odlično uposlio Freda Jacksona koji polaže touchdown, a Lindell pretvara za 24:13 za Billse i više niko nije vjerovao u povratak Patriotsa, osim Toma Bradya.

Brady je 2:06 do kraja bacio odličan pas sa 18 yardi za Benjamina Watsona koji touchdownom smanjuje na 24:19, a 50 sekundi do kraja utakmice ponovo na scenu stupa isti tandem i donosi pobjedu Patriotsima. Brady je sa 16 yardi pronašao Watsona, a ovaj položio za veliku pobjedu i slavlje domaćih navijača 25:24.


Trening promo:

Judo klub Sarajevo

Sarajevo - Škola borilačkog sporta

Samoodbrana, sigurnost, disciplina, kondicija, snaga, fleksibilnost

Košarkaški klub Bosna

Sarajevo - Škola košarke

Učite košarku u dresu prvaka Evrope

NFL