Veliki sukob u hrvatskom sportu

Nakon što je nagradu dobio Ivica Kostelić

Veliki sukob u hrvatskom sportu

Hrvatski olimpijski odbor odlučio je da za najboljeg hrvatskog sportaša u 2014. godini proglasi skijaša Ivicu Kostelića koji je osvojio srebro u Sočiju. 

Ovom odlukom nezadovoljan je Hrvatski teniski savez izrazio je nezadovoljstvo činjenicom da Marin Čilić nije proglašen najboljim sportašem godine u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora. 

"Hrvatski teniski savez je neugodno iznenađen rezultatom izbora Hrvatskog olimpijskog odbora za najboljeg sportaša u 2014. godini, odnosno činjenicom da je naš Marin Čilić ostao bez trofeja za sezonu tijekom koje je ostvario vrhunske rezultate. Kruna među njima bio je trijumf na US Openu, što je globalno jedno od najvećih dostignuća uopće u svijetu sporta.

Naše razočaranje ni na koji način ne umanjuje naš respekt prema uspjesima Ivice Kostelića u 2014. godini, posebno osvajanje srebrne medalje na ZOI-ju u Sočiju, kao ni ukupnu sportsku karijeru, na čemu mu od srca čestitamo.

Ipak, pobjeda Marina Čilića na US Openu bio je jedan od najvećih uspjeha hrvatskog sporta ne samo ove godine, nego uopće. No, iznenađujuće, nije bila dovoljna za osvajanje ove nagrade. Marin je jedan od rijetkih tenisača tijekom posljednjih deset godina izvan trojca Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković koji je osvojio naslov na Grand Slam turniru.

Njegov veličanstveni trijumf u New Yorku bio je iznimno cijenjen kako u Hrvatskoj, tako i globalno. Gotovo da nije bilo medija koji nije objavio priču o Marinovom uspjehu i na taj način promovirao Hrvatsku kao zemlju talentiranih sportaša.

Hrvatski olimpijski odbor nažalost nije ovom prilikom prepoznao vrijednost uspjeha Marina Čilića, iako prema pravilniku o dodjeli nagrade za najboljeg sportaša s ovakvim uspjehom nikad nitko dosad nije bio zakinut. Zato smo uvjerenja da je ovaj put HOO napravio ozbiljan propust," istakli su iz HTS-a.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.