Veni, vidi, vici: Ronnie na raketni pogon

Osvojio English Open

Veni, vidi, vici: Ronnie na raketni pogon

Turnire ne igra tako često, mnoge jednostavno odluči da preskoči, ali tamo gdje se pojavi Ronnie O'Sullivan - tu je spektakl zagarantovan. A, ako je raspoložen za igru, onda ga teško neko može zaustaviti na putu do trofeja.

Ronnie O'Sullivan je danas osvojio English Open, što je bila njegova 29. titula na rangirajućim turnirima u karijeri, po čemu se izjednačio sa Johnom Higginsom.

U finalu English Opena je Ronnie pregazio sunarodnjaka Kyrena Wilsona sa 9:2 i tako pred domaćom publikom stigao do novog velikog trofeja.

Ronnie je ovom pobjedom postao bogatiji i za 70.000 funti, koliko je iznosila nagrada za pobjednika English Opena, a ovo mu je bila prva titula na rangirajućim turnirima nakon 20 mjeseci i trijumfa na Welsh Openu.

Treba istaći da je jedini igrač koji je osvojio više titula od O'Sullivana neponovljivi Stephen Hendry, koji je trijumfovao na 36 rangirajućih turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije