Veronica Campbell-Brown nastupa na dvoranskom SP-u

Nakon što je oslobođena optužbe za doping

Veronica Campbell-Brown nastupa na dvoranskom SP-u

Trostruka olimpijska pobjednica u utrci na 200 metara, Veronica Campbell-Brown napokon može odahnuti. Sportski arbitražni sud je oslobodio optužbe za doping jamajčansku sprintericu koja će nastupiti na  Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Sopotu.

U junu prošle godine objavljena je informacija kako je doping testu pala ova sjajna sprinterica. Dvostruku svjetsku prvakinju na 200 metara suspendirao je još prošle godine Jamajčanski atletski savez, a zbog pozitivnog doping-testa u kojem je bio zabranjeni diuretik. Već tada je Veronica Campbell-Brown najavila kako će učiniti sve kako bi sprala ljagu sa svog imena i na kraju je uspjela

" Moja vjera, porodica, prijatelji i navijači su cijelo vrijeme bili uz mene i dali su mi potrebnu snagu. Objavljena je konačna odluka Suda i ponizno mogu reći kako je potvrđena moja nevinost. Imam previše samopoštovanja i sličnih osjećanja za čistoću takmičenja da bih se odlučila za nelegalna sredstva
kako bih uspjela " rekla je Campbell-Brown.

Campbell-Brown u svojoj karijeri je do sada osvojila tri zlatne medalje na olimpijskim igrama, ukupno ih ima sedam. Na svjetskim prvenstvima je sakupila čak sedam srebrnih, ali i dvije zlatne medalje na 100 i 200 metara iz Daegua i osake.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.