Vettelovo spektakularno preticanje Ricciarda

Rijetko viđen potez

Vettelovo spektakularno preticanje Ricciarda

Četvorostruki šampion Formule 1 Sebastian Vettel osvojio je drugo mjesto na VN Kine, a ljubitelje najbržeg cirkusa na svijetu oduševio je sjajnim potezom u 22. krugu.

Vozač Ferrarija je u tim trenucima vodio bitku sa Danielom Ricciardom za treću poziciju, a način na koji je uspio da pretekne Australijanca u bolidu Red Bulla ne viđa se često na trkama F1. 

Vettel je od početka 22. kruga pokušavao zaobići bivšeg klupskog kolegu. Ricciardo je zauzeo odbrambenu liniju i na sve moguće načine pokušao da zaustavi vozača Ferrarija. U sedmom zavoju Vettel se odlučuje na vrlo hrabar potez i zaobilazi Ricciarda sa vanjske strane. U ovom duelu je došlo do kontakta dva bolida, ali bez ozbiljnijih posljedica po vozače.

Ovim potezom Sebastian Vettel je pokazao neosporan talenat koji posjeduje, ali i bacio rukavicu Lewisu Hamiltonu. Ovo će definitivno biti vrlo zanimljiva sezona sudeći prema scenariju prve dvije trke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi