Više od 200 biciklista učestvuje na trećem Tour de Igman

Brdska biciklistička tura

Više od 200 biciklista učestvuje na trećem Tour de Igman

Više od 200 biciklista učestvovat će na biciklističkoj turi Tour de Igman - 2015 koja 31. maja u 10 sati polazi iz Velike aleje na Ilidži, a krajnji cilj je na Velikom polju na planini Igman.

Ovu zanimljivu biciklističku turu već treću godinu zaredom organizuje MTB klub Trek Team Sarajevo. Biciklisti će voziti oko 30 kilometara, a sve vrijeme imat će tehničku podršku u slučaju kvara bicikla, medicinsku pomoć u slučaju eventualnih povreda, a osigurani su hrana i piće.

Planirana tura će se voziti na relaciji Velika Aleja – Jasike – Stojčevac – Kovači – Osmice – Šajina Kuhinja – Lasički stan – raskršće (ratna džamija - Veliko polje) – Mrazište - Veliko polje na Igmanu.

Zanimljivo je da MTB klub Trek Team Sarajevo okuplja ljubitelje brdskog biciklizma s ciljem razvoja i afirmacije biciklističkog sporta u BiH. Značajnu podršku u organizaciji Tour de Igman - 2015 dali su im Crveni križ Ilidža, Odreda Izviđača “Igman 92“ Hrasnica, Gorska Služba Spašavanja – Sarajevo, oružane snage Bosne i Hercegovine te općina Ilidža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije