Višegrađanke slavile, Vogošća i HE na Drini sele u niži rang

Play-out za odbojkašice

Višegrađanke slavile, Vogošća i HE na Drini sele u niži rang

U prvenstvu BiH za odbojkašice odigrani su mečevi 5. kola  play-outa.

Nepoznanice su bile riješene i u utakmicama za prestiž slavili su gosti. U odbojkaškom maratonu poslije pet odigranih setova u tie-breaku Modriča je u Bijeljini nadigrala domaći Radnik, a u Vogošći ekipa HE na Drini slave protiv domaćina rezultatom 3:1.


Odbojkašice Radnika i Modriče i u sljedećoj sezoni biće dio premijerligaškog karavana, a u niži rang takmičenja sele Vogošća i "višegradske vile".

U posljednjem 6. kolu 25. aprila sastaju se: H/E na Drini - Radnik i Modriča - Vogošća.

Novi članovi elitnog klupskog talmičenja BiH su prvakinje Prve lige RS-a Derventa i šampionski sastav Super lige Bosna iz Kalesije.

Tabela play-outa:
1. Modriča 19
2. Radnik 16
3.Vogošća 6
4. HE na Drini 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije