Vještak tvrdi: Oliver Knezović nije ubio Vedrana Puljića?

Rekonstrukcija ubistva otkriva nove detalje

Vještak tvrdi: Oliver Knezović nije ubio Vedrana Puljića?

M. Šljivak

Hrvatski vještak balističar Vojin Maštruko obavio je 3D rekonstrukciju sukoba iz 2009. godine u Širokom Brijegu prema kojoj je tehnički nemoguće da je Oliver Knezović usmrtio navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića.

Kako navodi Index.hr, Vojin Maštruko je obavio rekonstrukciju na terenu, te je služeći se dostupnim materijalima ustanovio da je tehnički nemoguće da je Knezović ispalio hitac koji je bočno u glavu pogodio Puljića.

On svoju tvrdnju zasniva na činjenici da je Knezović bio na udaljenosti od pedeset metara od Puljića i smatra da se pozicija s koje je ispaljen smrtonosni hitac nalazi 15-ak metara dalje.

S tog je mjesta pucao policajac, a dosad ispitani navijači FK Sarajevo u svom su iskazu naveli da su upravo policajci po njima otvorili vatru.

Tužilac Nikša Wagner predložio je da se ovaj nalaz pošalje dvojici vještaka u Bosni i Hercegovini, a koji su izradili dokument kojim se došlo do optužnice protiv Knezovića.

Prilikom ubistva korišten je pištolj Glock. Takve pištolje su imali policajci, a Knezović je oteo oružje jednom policajcu, te je zapucao prema navijačima.

Problem je što na mjestu sukoba nije nađeno nijedno cijelo zrno kako bi se moglo znati iz kojeg je pištolja zrno ispaljeno. 

Nakon što je podignuta optužnica, Knezović je pobjegao u Hrvatsku, gdje mu se trenutno sudi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi