VK Banja Luka sprema se za LEN Kup

Žele u kvalifikacije

VK Banja Luka sprema se za LEN Kup

D. Vejo

Nakon što su ponijeli titulu najboljeg kluba u BiH, vaterpolisti Banja Luke stekli su pravo nastupa u evropskim takmičenjima.

Za ovu sezonu, želja su im kvalifikacije za LEN Kup, koje će se održati 14. i 16. oktobra ove godine. O ovoj ambiciji, pričao je trener VK Banja Luka.

"Imamo priliku da igramo LEN Kup i budemo domaćini kvalifikacionog turnira koji bi pored nas okupio još tri tima. Ovo bi bilo odlično kako za Banja Luku tako i za BiH jer bi bili jedini tim koji igra neko evropsko takmičenje", kazao je za medije terener VK Banja Luka, Slobodan Grahovac.

On dodaje i to da Liga prvaka nije nemoguća, ali da je to ipak prevelik zalogaj za klub.

Podsjetimo, LEN Kup datira još od 1992. godine i od tada nosi isti naziv, te je drugo po kvalitetu takmičenje u Evropi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi