VK Crvena Zvezda izbačen iz Regionalne lige

Zbog ne registrovanih igrača izbačeni iz lige

VK Crvena Zvezda izbačen iz Regionalne lige

D. Vejo

Nakon što upravni odbor Regionalne lige prethodno nije dozvolio registraciju novih igrača Vaterpolo kluba Crvena Zvezda, Filipa Kljajevića, Dragana Draškovića i Srđana Aksentijevića, a koji su za crveno bijele igrali u mečevima gdje su ostvarili pobjede nad Radničkim i Vojvodinom, odlučeno je da se iz tog razloga tim kazni izbacivanjem iz Triglav vaterpolo lige.

Iako su u regularnom vremenu meča pobjedili navedene timove, crveno bijelima su upravo te utakmice registrovane porazima, nakon saznanja da su igrali igrači koji nisu smjeli biti u protokolu. Pored toga, klub je sa istim igračima htio nastupiti i protiv Primorja, u meču koji nije ni odigran.

Drastična kazna beograđanima nije usljedila iznenada. Naime, u obrazloženju se navodi da su Kljajević, Drašković kao i Aksentijević, več igrali za gruzijsku Lokomotivu u kvalifikacijama za Ligu šampiona te upravo iz tog razloga nisu imali pravo nastupa za Zvezdu.

U obrazloženju se navodi i to da su se u timu crveno bijelih oglušili na opomena od strane Upravnog odbora, da upravo ta trojica novajlija još uvijek nemaju pravo igrati za tim.

Prvi čovjek Crvene Zvezde Viktor Jelinić kao i klub, imaju pravo žalbe u roku od osam dana po njenom uručenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi