Vlada RS pomaže prvake države

Vlada RS pomaže prvake države

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović organizovala je danas prijem za predstavnike sportskih klubova iz RS koji su prvaci u takmičenjima u ekipnim sportovima na nivou BiH i uručila im novčane nagrade.

Po 20.000 KM dobili su Ženski rukometni klub "Borac" Banjaluka, Rukometni klub "Sloga" Doboj i Ženski odbojkaški klub "Jedinstvo", a 10.000 KM Atletski klub "Borac", javila je SRNA.

"Ministarstvo je nastojalo da ovom nagradom pomogne upravo klubovima koje očekuje i nastup na evropskim takmičenjima, a dio novca namjenski smo izdvojili za međunarodni nastup", rekla je Tešanovićeva nakon prijema.

Ona je naglasila da za sada na evropska takmičenja odlaze Ženski rukometni klub "Borac" Banjaluka, Rukometni klub "Sloga" Doboj, te Ženski odbojkaški klub "Jedinstvo", dodavši da su učešća na evropskim takmičenjima prilika i podsticaj za domaća takmičenja.

Predsjednik Rukometnog kluba "Sloga" Zoran Blagojević zahvalio je za dodijeljena sredstva, ističući da je u slučaju ovog kluba problem finansiranja najizraženiji i svaka pomoć je dobrodošla.

"Naš prioritet, kako u ovoj, tako i u narednoj godini jeste rješavanje tog problema. Rezultat nije izostao, ali nam iznalaženje rješenja za problem finansiranja ide veoma teško", napomenuo je Blagojević.

Prvacima u takmičenjima u ekipnim sportovima na nivou BiH novac je dodijeljen u skladu sa Programom razvoja sporta Republike Srpske sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2012. godinu.

Na osnovu ovog programa Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske nagrađuje sportske organizacije koje su osvojile šampionske titule, odnosno prva mjesta u takmičenjima na nivou BiH u sportovima prve kategorije, odnosno u sportovima odbojka, rukomet, fudbal, košarka i atletika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.