Vladimir Kličko odabrao protivnika za odbranu titule?

Vladimir Kličko odabrao protivnika za odbranu titule?

M. Šljivak

Svjetski bokserski šampion po verzijama IBF, IBO, WBA i WBO, Vladimir Kličko, navodno je odabrao novog rivala za odbranu titula.

Prema navodima pojedinih medija, radi se od 39-godišnjem Amerikancu Fresu Oquendou, koji u karijeri ima 35 pobjeda, od čega 23 nokautom, te sedam poraza. Kličko je tako još jednom šokirao sve izborom protivnika, a često su mu prigovarali što za mečeve uzima neatraktivne protivnike, koje lagano dobija.

Fres Oquendo je u karijeri uglavnom gubio mečeve od poznatijih boraca, među kojima su Evander Holyfield, John Ruiz, Chris Byrd, James Tony i Jean Marc Mormeck.

WBA je nedavno dao ultimatum Vladimiru da mora prihvatiti okršaj sa Aleksanderom Povetkinom, ali će kako stvari stoje taj meč biti održan tek za nekoliko mjeseci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.