Vladimir Klitschko odbranio naslov
Nova odbrana naslova

Vladimir Klitschko u formi

Vladimir Klitschko odbranio naslov

M. Maksimović

Ukrajinac Vladimir Klitschko je još jednom uspjašno odbranio naslov svjetskog prvaka teške kategorije,
u verzijama IBF, WBO i IBO.

IBO. Vladimir je tehničkim nokautom u sedmoj rundi pobjedio izazivača Hasima Rahmana. Borba je održana u SAP-Areni u Mannheimu, a prekinuta je u sedmoj rundi nakon serije udaraca koje je zadao Vladimir Klitschko. Sudija u ringu Tony Weeks je odlučio prekinutu borbu, u kojoj je Vladimir dominirao i u kojoj se Rahman našao na podu u šestoj rundi, ali se uspio izvući na kraju.

Vladimir Klitschko je trenutačno na omjeru 52-3, a posljedni put je poražen 2004. godine Lamon Brewster je bio bolji. I Hasim Rahman je stigao do broja 55 odrađenih profi borbi, a ovo mu je ukupno sedmi poraz.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.