Vlasnik Dallas Cowboysa ulazi u eSport
Foto: compLexity Gaming

Kupio američku eSport organizaciju

Vlasnik Dallas Cowboysa ulazi u eSport

S. Bošković

Nastavlja se uključenje velikih američkih sportskih franšiza u eSport.   

Nakon što su vlasnici američkih košarkaških franšiza uzeli League of Legends timove, sličnim stopama je i krenuo vlasnik Dallas Cowboysa, NFL tima, Jerry Jones koji je kupio compLexity Gaming organizaciju.

Ovaj vlasnik NFL tima je kupio jednu od najstarijih eSport organizacija u Americi koja je osnovana 2003. godine, te trenutačno ima timove u CS:GO, DOTA 2, Hearthstoneu i Gwentu. 

Ipak, compLexity Gaming u posljednje vrijeme zaostaje za ostalim vodećim organizacijama u regiji, te ne uspijeva da zabilježi dobre rezultate. 

Čitava organizacija, koja je od nastanka osvojila 130 titula u 26 igara, će preseliti u Texas, a već je počela izgradnja eSport centra koji će uključivati prostorije za treniranje, produkcije i kancelarije.

"Snovi se ostvaruju. Presretan sam zbog ovog i velika mi je čast što ću imati priliku da radim s poznatim ljudima iz svijeta sporta. Svi jedva čekamo da se preselimo u Texas i započnemo novu eru u historiji ove organizacije", rekao je  Jason Lake, koji je osnivač i vlasnik compLexity Gaminga. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije