Voigt ne razmišlja o povlačenju

Želi biti najstariji na "Tour de Franceu"

Voigt ne razmišlja o povlačenju

M. Maksimović

Veteran Jens Voigt, koji će sljedećeg mjeseca napuniti 42 godine, još uvijek ne namjerava zaključiti svoju karijeru. Nijemac želi i naredne godine voziti "Tour de France" kako bi postao rekorder po broju nastupa na ovoj najvećoj biciklističkoj utrci.

Jens je ove godine po 16. put nastupio na najvećoj svjetskoj biciklističkoj utrci "Tour de Franceu" i tako se tako po broju nastupa izjednačio s dosadašnjim rekorderom, Amerikancem Georgeom Hincapiem. Ukoliko bi i u 2014. nastupio na "Touru" postao bi prvi vozač sa 17 nastupa.

Tokom karijere ostvario je dvije etapne pobjede na "Touru", jednu 2001., a drugu 2006. godine, te jednu etapnu pbojedu na "Giru" 2008.Voigt je trenutačno član američke ekipe RadioShack, a profesionalac je od 1997. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije