Vraća se Michael Phelps nakon odrađene suspenzije

U septembru završio u pritvoru

Vraća se Michael Phelps nakon odrađene suspenzije

Najtrofejniji olimpijac u istoriji Amerikanac Michael Phelps vraća se plivanju nakon šestomjesečne suspenzije zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Vlasnik 22 olimpijske medalje, od čega 18 zlatnih, ovoga bi vikenda trebao nastupiti na Arena Pro Swim Series mitingu u američkoj Mesi u saveznoj državi Arizona.

"Moja suspenzija je napokon završila. Vrijeme je za povratak u bazen i nove izazove," napisao je Phelps na Twitteru. Phelps je u septembru završio u pritvoru u Baltimoreu zbog brze vožnje u alkoholiziranom stanju. Kažnjen je uslovno, a upućen je i na liječenje od alkohola. Američki plivački savez suspendirao ga je na šest mjeseci, a zabranjen mu je i nastup na svjetskom plivačkom prvenstvu u ruskom Kazanju u avgustu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.