Vujković: Pred nama je mnogo truda i rada

Vaterpolista BiH za SportSport.ba

Vujković: Pred nama je mnogo truda i rada

D. Vejo

Vaterpolo reprezentacija Bosne i Hercegovine krenula je sa radom.

Naša reprezentacija nije se proslavila na minulom turniru u Sarajevu, ali treba uzeti u obzir da ona polako staje na svoje noge, te da našu selekciju predvođenu Slobodanom Grahovcem, tek očekuju dobri rezultati i razna takmičenja. Jedan od onih koji su bili članovi historijske ekspedicije jeste i Draško Vujković, koji igra za Vaterpolo klub Banja Luke iz istoimenog grada.

Prve utiske nakon historijskog podviga, kazao je upravo on.

"Bilo je super družiti se sa članovima reprezentacije i upoznati nova imena. Nismo imali vremena da odradimo više zajedničkih treninga ali dobro, igrati protiv ovakvih ekipa ali i vaterpolista je velika stvar. Rezultat nam je bio u drugom planu, jer nama ipak treba dosta vremena, rada i svega ostalog kako bi bili na nekom bar približnom nivou u ovom sportu. Ovo je po prvi put da se nešto ovakvo pravo u našoj zemlji kada je u pitanju ovaj sport, sve je bilo u redu", izjavio je za SportSport.ba vaterpolista BiH, Draško Vujković.

Vujković važi za jednog od boljih vaterpolista kada je u pitanju naša država, a nakon prvih iskustava s nacionalnim timom on se okreće drugim obavezama, onim u klubu kako bi se sa svojim saigračima što bolje spremio za izazove koji dolaze u Prvoj B ligi Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi