Wanjiru propušta SP

Zbog napada na svjetski rekord

Wanjiru propušta SP

Samuel Wanjiru, Olimpijski pobjednik iz Pekinga, otkazao je nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se od 15. do 23. avgusta održati u Berlinu.

Wanjiru, koji je trebao predvoditi kenijsku reprezentaciju na SP, odustao je od nastupa kako bi se što bolje pripremio za berlinski maraton u septembru. Razlog je napad na svjetski rekord.

”Nemoguće je u razmaku od 20-tak dana istrčati dva maratona na takvom nivou. Osim toga, siguran sam da u Berlinu mogu ostvariti planove”, kazao je Wanjiru kojeg će u reprezentaciji Kenije zamijeniti četverostruki pobjednik prestižnog Bostonskog maratona Robert Kipkoech Cheruiyot.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.