Ward u duelu godine pobijedio Kovaleva

Osvojio tri naslova poluteške kategorije

Ward u duelu godine pobijedio Kovaleva

M. Šljivak

Andre Ward osvojio je naslove prvaka poluteške kategrije po verzijama WBA, IBF i WBO. On je sinoć u Las Vegasu u bokserskoj borbi godine pobijedio neporaženog Rusa Sergeja Kovaleva jednoglasnom odlukom sudija, tri puta 114:113.

Fantastičan meč su pružila do sinoć dva neporažena borca. Na kraju su sudije odlučile da pobjedu jednoglasno daju Wardu, koji je zaista briljirao, ali je i Kovalev bio odličan, jer je protivnika slao na pod u drugoj rundi.

Tako je Ward došao do 31. pobjede u karijeri u kojoj još uvijek nema poraza, dok je Kovalevu ovo bio prvi poraz u 32. borbi.

Već je najavljen i revanš, koji bi se mogao desiti za nekoliko mjeseci, a Rus je poručio:
"Želim da mu isprašim dupe u revanšu".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi